Alles wat de Ballonnenfee overkomt.

Het was een hele onderneming, maar uiteindelijk reed ik met een wagen volgeladen met ballonnen naar Antwerpen Station om daar een ballonnenboog neer te zetten. Gelukkig vond ik meteen parking op de Pelikaanstraat. Een dik half uur later stond hij er. Een blauw en witte ballonnenboog. Veel sucses met jullie nieuwe Leonidas winkel. Ik hoop dat de ballonnenboog een serieuze publiekstrekker wordt.

De Ballonnenfee.

Het is het tweede lichtste element in het universum, het heeft het  laagste kookpunt van alle gassen en wordt over heel de wereld gebruikt om ballonnen op te blazen. Natuurlijk, het gaat hier over Helium, een gas dat zichzelf niet vernieuwd en stilaan zeldzaam wordt. Een tekort aan Helium zou vervelende gevolgen kunnen hebben.

Natuurkundigen wijzen erop dat de Heliumreserves zouden kunnen opgebruikt zijn binnen de 25 a 30 jaar. Dit zou een ramp kunnen zijn voor de medische wereld, want MRI scanners worden gekoeld door Helium in vloeibare vorm. Maar ook  de anti-terroristen autoriteiten die helium gebruiken voor hun radarmonitors en de kinderen die houden van helium gevulde ballonnen worden erdoor geraakt.

Helium wordt geproduceerd een nucleair fusie proces van de zon of door het langzame radoioactieve verval van een rots. Er is geen manier om Helium te produceren. Al zijn Heliumgevulde ballonnen al betrekkelijk duur, volgens kenners is het nog niet duur genoeg, want rekening houdend met de schaarste zou de de prijs van Helium nog veel hoger moeten liggen.

Ballondecorateurs zijn zich bewust van het Heliumprobleem, maar blijven niet bij de pakken zitten. Daarom gaan ze creatief op zoek naar alternatieven . Luchtgevulde decoraties worden gepromoot, ze zijn goedkoper en blijven langer mooi.  En geef toe zo’n ballonnenzuil of ballonnenboog heeft wel iets speciaals, ze zijn trouwens helemaal met lucht gevuld.

 

De Ballonnenfee.

In de ban van de liefde maakte ik dit boeketje met rose hartjes. Wat klinkt het toch melig. Maar geeft toe ... in een rose vaas met een ballonnenstrik eromheen is het een mooi gevertje en een romantisch kadoo. Wat ook belangrijk is : het is helemaal niet duur!

De Ballonnenfee

Bij 2500 likes op mijn facebookpagina geef ik 3 ballonnenzuilen weg. Wie niet waagt, niet wint!

Heb je ook al meegemaakt dat met Kerst je Kerstbudget sneller op is dan verwacht? Deze Kerst was het weer zover! Ik heb de indruk dat het iedere Kerst moeilijker wordt om rond te komen. Ik moest dus zeer creatief zijn om kadootjes voor de familie te voorzien. Plots kreeg ik het volgend idee : bloemenboeket van bloemenballonnen voor Kerst. Met wat "bijscholing" door te surfen op het internet kwam ik tot heel wat ideetjes. Als je dan zelf nog eens je fantasie de vrije loop laat (want inderdaad een bloem kan zoveel vormen aannemen) dan kom je echt wel tot een kunstig project. Deze bloempjes in een mooie vaas (keuze genoeg bij Action), gaven mij een heus Kerstkadoo.

Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE